Wednesday, July 13, 2011

Baru Sorang...

Assalamualaikum W.B.T  dan Salam sejahtera buat semua...

tengah panas hati sebab kena belasah oleh ANONYMOUS sesuka hati bapak tiri laki mak dia ja.. oppsss terkasar lak.. tapi geram sangat sebab dia bantai random.. ingat semua orang macam dia ka? macam keluarga dia ka? macam awek dia ka?.. huh .. marah ni marah ni..

haha tapi nak tergelak sebab ni kali pertama kena dengan anon.. direct lak tu.. memang special buat fiqah la segala mak nenek ayat dia tu.. sebab dia letak nama fiqah.. tu yang "lu bikin wa pannnaaaaassss ja".. tapi bab yang nak tergelak tu.. bukan kat sini haa... kat blog orang lain.. kekeke..

cuba bayangkan blogger-blogger yang lain.. yang femes lagi fofular selalu kena attack dengan anon ni.. bukan kena attack setakat di blog mereka saja.. blog orang lain pun dia sempat lagi membuat onar pasal blogger yang dia banned tahap gaban ni.. dia sempat tambah lagi bila jumpa pesbuk dan twitter.. ada ja yang nak mengomen dan meng 'smash' sesuka hati mereka ni..

respect la pada mereka-mereka ni.. sangat la sabar menahan ujian dan dugaan dari anon ni.. ANONYMOUS yang hanya berani di belakang tabir.. yang hanya tampil tanpa pengenalan diri.. ada jugak la letak nama.. tak tak dak jejak.. haha..

:::oh anon tanpa mu hidup tak ber erti.. dan.. boleh dapat pahala free.. sabar sabar sabar..

20 comments:

bersama kak Es said...

dah dapat ????
hahaha GERAMMMM kan... macam nak hentk2 je laptop tu grrrr

tapi baca 3 4 kali dah nak tergelak pun ada sebab dia sah2 PENGECUT !!

Jo Qusary said...

hahaha... biasa la tu... buat mcm tak tau je, aku pun byk kali kena sejak awal blogging... kenkdg komen tak kena dgn entri lgsng.

Shafiq said...

sabar-sabar..

puteri ain said...

relax relax . cool . hehe

Ila said...

hi,datang ke blog awak dari entry ni...http://www.hazwan.com/2011/07/bersih-20-lies-vs-truth.html

sayalah ila yg awak komen tu..huhuhu..sgt terasa dgn ayat awak yang akhir sekali.....faham point awak tapi please gunalah ayat yang lebih baik,kitakan sesama islam...tak sangka komen tu datang dari awak...peace no war

Anonymous said...

Hai, ape kabar Nsar, ha... ni die ANONYMOUS yg awk umpat dlm blog awk ni dh dtg.. sronok x sy dtg.. haha! sy sgt2 nk kenal dgn awk, nk jumpa awk, dn nk berbincang dgn awk lebih dkt lg, itupon klau awk berani la.. sbb kalau awk stakat nk umpat sy blakang2 dlm blog awk, dan ajak org lain sokong dan layan perasaan emosi awk, yg tu baru PENGECUT namanya.. awk xkn ke mana2 pon. awk jgk yg berdosa, dan awk ajak org lain layan dosa mcm awk, kesian awk, sy cuma nk tolong.. hehe!

1) awk dh la x knl sy, x pnh bersua muka, dan awk ni Islam, tp mcm mana org Islam mcm awk yg nmpak sopan santun, boleh tuduh sy solat tunggang langgang? mcm tu ke cara Islam ajar umat die menilai org lain? awk ade hak ke nak tentukan sy solat mcm mana? Allah yg maha mengetahui ke atau awk yg maha mengetahui? sdgkan nabi Muhammad yg teramat mulia, yg pnh berhadapan dgn bermcm2 manusia buruk dan baik, nabi x pnh menilai buruk pd org lain wlau sehina2 manusia tu. tp awk ni, adakah darjat awk tinggi sgt nak menilai org lain mcm tu, sempurna sgt ke awk smpai nk judge sy solat tunggang langgang sdgkn awk lgsung x knl sy. huhu! mgkn awk ni terlalu mulia dan sempurna kot tu yg senang2 nk nilai org lain, tp jgn bangga sgt ye, nikmat bkn selama2nya.

2)sy sgt tergelak tgk telatah awk, bahasa awk, cara prcakapan awk dlm komen awk, boleh pulak awk kate sy perjuangkan 18+++ haha! sy tergelak besar makcik. mane prgi budi bahasa dlm komen awk sbg Islam tu. mgkin awk dh dilatih utk terpekik terlolong mcm dlm demonstrasi BERSIH sbb awk kn pengikut BERSIH yg sgt2 bersih tu. haha! sy x nmpk pon ape yg bersih dlm komen awk pd sy. mcm mana tu? huhu! sy sbnrnye hnya sedih lihat prmpuan skrg minat dgn bnde2 18+++, sy bkn kate awk, tp kbnyakannya, trmasuk la kwn2 prmpuan sy, even dorg bertudung, tp dorg tahu tntng 18+++, sy dh dalami prkara ni thts why sy ckp mcm tu sbb sy mmg sngaja nk bg prmpuan terasa, sy nk bg prmpuan terasa yg harga diri tu sgt tinggi, sy pon kcewa tgk rmai pmpuan layan blog2 yg separuh lucah spt "terbang tinggi tinggi" dn mcm2 lg, dorg jd sgt sporting komen lelaki dn prmpuan tntg bnde2 lucah. sy xtau mne pg hrga diri mreka ni. sy tau yg awk pon tau tntg blog tu. dn mmg ramai pmpuan sukakn blog tu. itu shj niat sy sbnrnye.

3)sy nk tnye knpa awk mengagungkan AMBIGA? mcm mana pnyokong BERSIH yg majoritinya Islam boleh mengangkat AMBIGA? awk kenal ke siapa AMBIGA? awk tau ke kes 2008 tntg AMBIGA dan Lina Joy? sy tergelak terbahak2 bile awk ckp "andai di beri hidayah ats ambiga tu.. insyallah dia menjadi muslim yang lebih baik" haha! ape yg awk ckp ni sbnrnye? mcm mana awk boleh kata AMBIGA boleh jd lbh baik kalau dpt hidayah sdgkan Ambiga menjadi dalang risalah perlembagaan yang mahu menyisihkan hak orang Melayu dan menafikan Islam sebagai agama persekutuan pd 2008. AMBIGA mempertikaikan Islam, dan waktu tu PAS yg berjuang habis2an menentang AMBIGA, tp skrg ape yg brlaku, PAS berada di bawah AMBIGA.. haha! awk tau ke ape tuntutan AMBIGA yg mmbuatkan umat Islam M'sia marah termasuk PAS. Kalau awk xtau, ni sy bg awk link utk awk tau :

http://www.pendekarberkuda.org/2011/07/siapa-ambiga-sreenevasan-sebenarnya.html

Sy nk bgtau, sy bkn org yg minat politik, tdk mnyokong mane2 parti sma ada kerajaan, pembangkang atau pon BERSIH. tp sy bercakap atas dasar sy org Islam, utamakan Islam dpd politik dan mnyelesaikan mslh dgn cara Islam. Sblum awk doa supaya Allah bg petunjuk pd sy, awk brdoala spya Allah buka mata dan akal awk, bg petunjuk pd awk spy awk faham Islam sbnrnye, bkn hnya atas nama atau kad pengenalan, smoga Allah slamatkan awk dan pnyokong Bersih yg lain drpd mudah dipengaruhi oleh non-muslim.

~nsar~ said...

@kak es:
haha itu la pasal.. jangan hentak laptop tu.. beli mahal tu... hehe

~nsar~ said...

@jo:
aku kena sabar macam hang la jo..

~nsar~ said...

@shafiq
ya sabar... =)

~nsar~ said...

@puteri ain:
alhamdulillah dah ok.. hehe

~nsar~ said...

@ila:
sory.. sy rasa dah lembut dah.. tapi selalunya orang kedah ni kasar.. lembut pun nampak kasar..

~nsar~ said...

@Anon:
terima kasih sebab datang sini.. dan sy hargai para last sekali.. insyallah sy akan doakan untuk sy dan kami semua...

Anonymous said...

bgusla awk blh trima dgn baik, rupenye di sbalik kasar awk ni ade jgk lmbutnye kn.. hehe! sy tau awk ni ok sbnarnye.. sy ni bkn la anonymous mcm yg slalu awk jmpe dlm blog2, yg main sumpah seranah ckp kosong maki hamun tu, sy anonymous yg lain, sy brckp ade mksud ssuatu yg ingn dismpaikan.. dont judge the book by its cover.. oklah, awk jgn rsau, sy x kcau awk dah.. tp klau awk ade ape2 nk share dgn sy, no problem, i will like it.. nice to know u nsar.. =)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

abaikan aje orang cam ne.. kalau die berani die patot ketengah kan wajah dan maklumat diri die... :)

~nsar~ said...

@Anon:
errr...

~nsar~ said...

@Taufiq:
yup sokong sangat...

Anonymous said...

haha! dasar blogger yg ckp x guna otak guna perasaan.. ptut la idea dan penulisan blog x diterima dlm pembentukan ngara.. slalu wat tuntutan dan tuduhan yg terlebih2.. bnyk auta dari fakta.. sndiri wat hujah sndiri yg sokong. then ajak blogger lain utk sokong, kononnya idea x masuk akal dorg ni diterima.. haha! tu je la cara nak puaskan hati blogger masing2.. haha! blog kau pon bnyk bnde2 yg unsur lucah, bangga sgt ke dgn blog mcm tu.. good job man, rasenye kw ni msti seorang yg "sgt" brjaya kan.. hahahaha!

~nsar~ said...

@Anon:
errrrr????

~nsar~ said...

@Anon:
bukan awak semua yang anon ni tak bagus.. ada yang bagus.. kalau tak caya tengok hujah awak kat atas sekali tu..

seeee.. orang educated ja cakap camtu.. bukan orang sebarangan.. tapi kalau awak bersikap macam ni.. awak hentam orang ikut hati.. ikut perasaan.. orang akan label awak apa? cuba pk..

bukan kami tak terima kehadiran anon-anon ni.. tapi bila yang datangnya membawa segala yang negative ni.. sapa pun tak suka kan?? macam awak.. sy cakap awak macam2.. sy kata awak solat tunggang langgang.. awak marahkan..

kami pun marah jugak..
awak kata awak bukan macam anon yang lain.. tapi komen akhir tu???setiap org ada pendapat dia sendiri.. sy terima pendapat awak.. jadi bila pendapat orang bertentangan dengan pendapat awak.. jgn marah.. terima saja...

sebab kita tak diberi otak yang sama untuk fikir perkara yang sama.. ok..

Anonymous said...

nsar, awk ckp kat sy ke? komen akhir sy? yg mane yg awk mksudkan?.. sejak bile sy komen yg last tu.. tu bkn sy la.. jgn la sbb anon lain awk blame sy.. not fair la cmnie..