Thursday, August 11, 2011

Matching Baju Raya

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera..

dah banyak tahun dah kita semua pakat jadikan raya ni trend untuk match baju raya sama ada dengan keluarga ataupun dengan kekasih hati. memang seronok bila di pagi raya semua pakai sedondon pastu pergi solat raya sesama orang tau dah "ooo tu satu family".

tapi yang tak besnya bila Fiqah mula jual menjual ni yang kalut nak matching sangat bukanlah ahli keluarga tapi lebih kepada kekasih hati. si perempuan nak tema purple yang si buah hati tercintanya pun kena pakai purple. alahai bukan raya sekali pun (yang dok jauh tu la).

kita raya dengan mak ayah haa, dengan adik-adik kan lebih meriah kalau kita buat tema dengan family kita dari kita selalu sangat dok utamakan sang kekasih yang jauh di mata tu.

uiks panjang dah mukaddimah ni,hehe. sebenarnya nak share apa yang Fiqah baru tau ni, rupanya tiap-tiap tahun raya ada tema kaler. Tahun lepas kaler hijau, tahun ni pulak kaler biru. customer yang masuk pulak, bila tanya "tema apa kak?" "biru" mostly biru. alahai dah la stok baju banyak grey dengan pink. hancussss gak la kali ni.

mau tak mau kena buat price revise untuk keluarkan jugak stok sebab nak masukkan stok baru yang lebih banyak patent dan lebih banyak kaler BIRU. so, sebagai penjual ni kena tau la tahun depan kaler apa pulak?hmmm tapi macam tak syok kan. p rumah A kaler biru p rumah si B pun kaler biru dah la kita pun pakai biru.


:::: lebih meriah bila tema baju sama dengan family dan cari tema luar daerah baru la lain dari yang lain kan??

7 comments:

ketawariang said...

tema tahun ni?

baju pink,handbag merah,kasut hitam... haha warna warni la temanya..

Jom join ketawariang's Giveaway! : Saya nak hadiah dari ketawariang!

mykhalis said...

pakai je tema bunga matahari cam jaafar onn..meletupp

D_08 said...

asei jangan match dengan kain langsir kat ghumah kengkawan atopon ghumah jiran cik nsar..... tak pasei2 jadi bahan....lame pulak tu....

puteri ain said...

xsempat rncang apa2 lagi .

Ibnushukran said...

salam sis.. sis ada buat bisnes on9 kan??..
apa kata promosikan jualan sis kat ruangan iklan sy, Ramadhan ni cas percuma shaja..
nk tahu mcm mne, jom g blog sy.. jom sis.. :)

BLADE EDGE said...

Assalamualaikum...

mmg jadi bsemangat la nk raya bila semua org sedondon pakai kaler yg sama... syoookkk!

SELAMAT BERPUASA

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

ainnoraini said...

tahun tak tak ade warna same pun...masing2 nk pilih kaler sendiri..


selamat hari raya..