Saturday, October 8, 2011

Tuang Kelas Lagi!!!

assalamualaikum w.b.t

apa kabar weekend ni? Fiqah baru sampai dari rumah, err tak baru la kira dah 4 5 jam hehe. awal kelas hari tu Fiqah dah ponteng 2 hari. alasan memang munasabah Fiqah bagi, ARAU BANJIR hahaha.. tapi memang banjir. kelas stat hari rabu pastu berita di tv malam selasa tu katakan arau banjir dan flyover nak ke kangar dah di tutup..

uishh biar betiq.. dah la tengah packing.. nak balik esok tu then Fiqah korek punya korek memang dah dasat jugak banjir time tu.. tapi tak la kategori 'worst'.. Fiqah ambik keputusan tak nak balik.. teruskan je la cutinya sampai ahad.. hehe walaupun Lecturers yang terlibat kelas untuk hari rabu dan kamis tu tetap buat kelas.. banjir pun redah jugak yang namanya lecturers ni..

minggu ni pun Fiqah tuang kelas lagi.. alasan yang paling munasabah Fiqah beri pada lecturers sekalian adalah mak abah pegi haji.. tapi yang peginya tok and tokwan.. hehe tipu sunat weh.. tok+tokwan kena gerak ke Airport Bayan Lepas hari khamis.. tapi orang tua-tua ni ada la pantang larangnya.. dek takut tak sempat nak register kat Tabung Haji Terminal Berlepas pada pukul 11 pagi kamis tu.

kami semua gerak ke Penang dari Mukim Jabi Pokok Sena pukul 12 malam rabu err kira kamis la.. jadi Fiqah buat la kos lepas untuk kelas hari rabu dan kamis.. hari rabu ke kamis langsung tak tido..  punya nak 'celebrate' tok+tokwan pegi haji.. padahnya dah 3 hari takda suara.. kalah kodok terbuang.. waaa...

mungkin disebabkan cuaca yangberbeza antara kulim, pokok senan dan penang.. atau mungkin jugak badan yang tak rehat dengan cukup.. disebabkan

1- buat assigment sampai kul 2 pagi direct minggu lepas.. (Fiqah seorang yang tido sharp kul 11 malam okeh)
2- uruskan tok+tokwan pasal pegi Mekah ni (dengan segala kenduri dan barang-barang yang diperlukan)

sebab Fiqah cucu Sulung.. dan dikenakan kerja yang lebih sebab tak dak kelas jumaat sabtu ahad.. adik beradik lain semua dah balik awal sebab kedah kan keja+sekolah hari Ahad.. dan pihak Tabung Haji inform flight last minute.. tak dan kata apa.. hadoi..

dan hari ni kenapa balik awal?? esok kan cuti lagi... sebab nya nak ligan assigment yang habuk pun tak bukak baca soklan lagi sedangkan selasa kena present as well as hantar hard copy.. hurmm..

tapi yang bes nya walaupun rasa tersangat la rugi tuang kelas sampai 2 hari.. pengalaman pertama selama 23 tahun hidup ni adalah tengok orang p haji.. seronok nya suasana tu tak dapat nak cerita... selalu tengok drama ja.. ni real depan mata.. dari awal kenduri hingga nak p haji.. orang datang rumah tak berhenti.. masa nak gerak keluar tu kan ada ramai orang yang iring dari sesi minta maaf hingga sesi masuk kereta.. pastu sesi escort anak beranak ramai-ramai ke airport pastu sesi terakhir adalah sesi berpisah sebelum tok+tokwan daftar dengan pihak Tabung Haji..

dah 2 hari tok+tokwan kat sana.. tiap-tiap pagi call anak-anak.. haha masa nak p tu.. wajah masing-masing tak ceria lansung.. tapi bila kat sana.. suara gembira tak terkata..

::: moga tok+tokwan mendapat haji mabrur..

No comments: