Saturday, June 4, 2011

Program Cuti Sekolah

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera buat semua para blogger..

Alhamdulillah.. berjaya jugak pagi ni fiqah up satu entry.. hehe.. hampir seminggu tak menjengok ke sini. 2 hari ter akhir.. fiqah betul-betul sibuk dengan 5s company.. membantu dan mencurahkan bakti yang patut pada company... habis ja praktikal 31 Jun.. sampai umah.. abah cakap "kakak packing kita balik kampung"..
what balik kampung????.. hahaha.. memang best sangat.. suka gila kampung..

kampung tak jauh pun haa.. di Mukim Jabi, Pokok Sena Kedah.. dalam daerah Alor Setar..  kampung belah mak.. belah abah.... kat sini.. di mana fiqah menetap sekarang.. hehe.. umah tok/tokwan belah abah hanya sebelah umah fiqah.. hehe.. tapi 2-2 dah arwah.. sekrang tinggal yang belah mak ja.. 2 hari di sana.. conpem la tak dak internet.. kalau Pokok Sena macam blogger SZ tu dah pekan pokok sena.. ni mukim jabi kira ulu banat jugak la..

apa yang bes nya balik kampung... sebab boleh godek-godek tokwan.. heheh.. tokwan fiqah buat pisau hiasan.. macam seni yang dolu kala.. macam wali jantan dan haha... tak tau dah.. hehe.. fiqah ingat wali jantan ja.. sebab nama dia sangat la klasik.. satu lagi tokwan fiqah buat senapang patah/gajah.. fiqah tak tau mana satu.. musim sekarang dia sangat la sibuk.. uruskan senapang orang untuk renew lesen.. kan sesapa yang ada senapang kena ada lesen kan.. jadi bila nak kena renew lesen kena buat cantik-cantik la.. macam lori la.. bila nak renew lesen kena bawak puspakom kan.. jadi kena make up lawa-lawa meh...

jom layan program cuti sekolah fiqah atau lebih tepat acara godek-godek tokwan:

sudip nasi hasil tangan tokwan

sudip nasi hasil kami sekeluarga.. jauh beza sangat.. hahah



mak fiqah cuba asah skil.. hehe




abah pun tak ketinggalan.. yang penting "hidup rokok daun".. haha


ya ni la hero kami semua.. tokwan terchenta.. sapa kenai? dia penah masuk majalah tiga sekali dan utusan meloya sekali.. tahun 1999 atau 2000 kot..  OKU pembuat senapang

boleh jengok sini artikel pasai tokwan fiqah sikit ja story nya..









antara barang-barang yang terlibat.. ni la tempat kami melepak selalu... semua barang tokwan kat sini..

adik dapat upah licinkan sarung pisau.. hehe

pisau hiasan siap...



:::: layannzzzz... cuti sekolah kengkawan ke mana? kongsi mai...

10 comments:

♥Lady Ainaa♥ said...

Aaaawwww!!! bestnyew dapat buat macam2..sy suke sgt2!!! weee....

Solihin Zubir said...

kg kt mukim jabi? siyesly baru tau..
knapa x ckp.. kalau x, bleh blanja mkn pizza kt pokok sena.. hahaha.. =)

mOon jOhari said...

ayah mOon pandi buat...
cuti ni dOk kat ofc...

~nsar~ said...

@ladyaina
haha tu la memang bes... sebab tu la sangat suka balik kampung.. haha

~nsar~ said...

@SZ
haha.. memang la baru tau .. ni baru sy reveal...

~nsar~ said...

@moon
waaa bes nya... boleh godek tiap2 hari.. haha

faiz said...

bgusla family pandai bertukang..xpyh nk beli..

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

wah bestnye dapat nengok live wat benda ni.. mane la tau, rezeki akan datang leh komersialkan sampai internationalkan :)

Melur Jelita said...

Wahhhh bestnyaaaaaaaaa!! nanti akak cari kampung Fiqah jelita!

~nsar~ said...

@kak melur.. hahaha.. mai jgn tak mai..