Thursday, March 10, 2011

Mistery Biru - Tasik Gippsland

salam'alaik...

wah hebat sangat ciptaan Allah yang Maha Esa ni... Tasik Gippsland terletak di pendalaman Victoria, Australia.
terkenal dengan kemisteriannya kerana pada waktu malam airnya akan bertukar menjadi biru yang bercahaya... kaler biru 2 macam hidup... wah kaler pun hidup... kekeke.. tapi serius cantek..

ni time sunset - langit macam terbias kaler dia..

ni after sunset.... kaler biru yang lip lap lip lap gitu dah muncul..

kaler dia dah lebih ketara kan... smpai kat pesisiran tasik pun sngat clean n clear

time ni lak ada something yang jadi kat atas langit tanpa diketahui pa mendanya..
see kaler yang glowing 2 dah makin melambak kan?

wahhh.... memang lawa sangat la... n perasan tak yang kaler lip lap lip lap 2 bergerak... macam one way lak..

air tu dah memang kaler biru kan?? bukan kaler kat bwah ka apa ka.. tapi memang air 2 kaler biru

haaa tengok tengok tengok..... orang tu dah jadi kaler biru...

sangat amazing kan?

kes macam ni terjadi disebabkan kombinasi daripada api dan hujan abu dan tanah.... tambahan lagi... tasek ni bercampur dengan air laut kerana paras air tasik ni melebihi paras air laut... 

kombinasi api hujan abu dan tanah berserta cmpuran air laut maka terjadi la kaler yang sangat lawa gila ni....
macam lampu kat restoran yang tepi jalan 2...




sumber info : yahoo.news



3 comments:

Schajar McFlurry said...

wah.... menarik nyer....
=)

bicara kata hati said...

memang indah ciptaanNya

jom singgah blog saya http://zubir5588.blogspot.com

~nsar~ said...

SM: yup sangat menarik kan...

BKH: sangat indah... xda sebarang kesilapan pun kan...