Monday, May 16, 2011

Nak Hentam lagi nih.. Geram eee Geram....

salam alaik.. semalam..

Momma Jelita telah mengkaji sesuatu "Lelaki Tak Suka Perempuan Yang Berani?"

yang geram tersangat nya.. wah banyak sungguh list nya.. nak tau list nya apa? meh sini cheq nak habaq kat semua..


1.       perempuan lebih tinggi darinya
2.        perempuan yang lebih kaya
3.       Perempuan yang berpangkat atau berkedudukan lebih darinya
4.       Perempuan bayar bila dating
5.       Yang lebih pandai dan genius darinya
6.       Yang terlampau banyak bercakap ~ bakal peleter terhebat di alam rumahtangga
7.       Asyik nak kena puji ~ perasan diri cantik
8.       Suka dipujuk ~ lelaki rimas
9.       Sikit – sikit merajuk~ menyampah
10.   Terlalu berdikari ~ ego lelaki tercabar
11.   Terlalu berani ~ tak ada can la lelaki nak melindungi atau menjaganya…dah tak takut apa!
12.   Terlalu menitikberatkan penampilan ~ setiap 10 minit tengok cermin..he he he
13.   Make up yang terlalu over dose
14.   Boros
15.   Suka gossip
16.   Suka menunjuk – nunjuk
17.   Terlalu cemburu
18.   Terlalu manja
19.   Ketawa kuat – kuat
20.   Kaki  tak boleh diam bila duduk, suka goyang – goyang atau enjut – enjut ~ macam jantan je


wah wah wah.. banyak songeh sungguh noo orang lelaki ni..  ni plak komen fiqah :
"errr hehehe.. kebanyakkan nya tak berani nak dekat dengan sy… sebab sy garang dan sangat lasak… sy suka sukan extream.. hehe
pastu yang ada dalam diri sy… 3, 4, 5, 10, 14, dan 17..
dulu masa berkawan dengan si dia ni.. selalu dia rendah diri sebab 3 4 5.. dan selalu gaduh sebab 10 14 17… sy bnyk berubah demi dia..
tapi yang atas tu.. nak buat cmna? fail semua paper.. biar dismiss.. tak pun result ala kadar ja… susah payah mak abah hantar belajar tinggi takkan nak cukup2 makan ja…
10 14 17… ok sy memang boros.. duit saya.. bukan duit dia.. dah tu sekali sekala bayaq makan.. tu pun nak ego ke? bersyukur la.. sebab sekali sekala save duit poket.. err cemburu no komen.. hehe
orang lelaki ni bnyk tak bersyukur la.. mereka yang jenis2 cmni pun bukan nya perfect semua… ada jugak kekurangan… demand sangat aih…"

penah fiqah baca dekat satu blog nih (dirahsiakan)

"kaum perempuan kalau ada lelaki yang nak ngorat hampa ni.. bila dia tanya keja apa? gaji berapa?.. hampa jawab yang cokia-cokia saja.. kalau hampa jawab hampa ni meneje hampa ni gaji riban-riban.. konpem kami blah awai dah.."

cuba bayangkan kalau kami buat betul-betul.. bagi hampa kaum lelaki tangkap cintan kaw-kaw pastu bagi tau 'abanggg.. sayang nak buat pengakuan nih.. sayang ni meneje.. gaji sebulan 5k'.. haaa ambik kau.. semua dah konpem nak masuk minang ja.. sayang sangat dah.. nak jugak-jugak.. haaa nak buat cam mana? cerita mai bai..

nampak sangat kan lelaki zaman sekarang ni lebih memilih.. sangat tak bersyukur.. Momma Jelita ada list kan pulak meh skodeng "Mr. Jelitawan Dengar Sini



::: kami ni orang perempuan bila dah sayang.. kami sayang tanpa syarat... buruk macam mana pun kami terima.. sampai sanggup dibunuh sampai sanggup tinggal mak bapak punya sayang kat lelaki ni.. tapi jom kita kaji ramai-ramai.. sapa lagi cerewet? lelaki ka perempuan yang selalu buat entry kondem orang perempuan... lelaki ka perempuan yang selalu list di entry nya.. ''inilah yang aku nak ada pada bakal isteri aku"... 

sekali lagi ditegaskan.. fiqah bukan anti lelaki.. cuma tak puas hati... uhh..

12 comments:

Melur Jelita said...

Wahhhhh..cepatnya buat post..kehkeh keh..

Marah bebeno Fiqah jelita...Cuba buat post pasai Hilman pulak, sure sejuk blog ni...Ok ya adik jelita..terimakasih kerana menyokong akak dan ASST..

p/s tukaq gambaq Hilman..tu yang lama tu

bersama kak Es said...

waaa...guru besar buat spot check la..hik hik hik

kalau teringat hilman mesti fiqah sesejuk embun hahaha

aNiS aNiSa said...

ada ptot depa kata lagu 2 kan??

xptot3...adoi!!

lelaki vs pmpoan = ??

hehe..think3

latest entry : Mampukah aku???

mykhalis said...

apa pendapat anda mengenai salleh yaakob?

akuchey said...

yeler lelaki sebenarnya memang tak suka kalau perempuan lebih dari dia tak kisah la dari segi material ke atau sikap...tmbah2 lebih dari sikap la...kalau nk pikat lelaki lebih baik merendah diri jer, tapi bukan smapai dipijak cukup jgn tonjol sgt tunggu lepas kawin baru buat hahaha

D_08 said...

kekekek....bende ni subjektif sebenonye....daghi semue list tu...silap2 setengah tu tak same langsong.....semue nye pade hati memasing...... kalo udah suke...teghime le pasangan kome tu macam mane....

~nsar~ said...

MJ ; always for u kak.. haha...

~nsar~ said...

kak es ; hahaha guru besar buat spotchek tu...

~nsar~ said...

anis: tu arr memang carik pasal la depa ni semua... sekeh baru tau.. haha

~nsar~ said...

mykhalis: SY bukan sebarang lelaki.. ilmu agamanya penuh di dada.. "dia lelaki bukan jantan..." bak kata pakcik fiqah..

~nsar~ said...

akuchey: ada jugak penyokong nya disini tu... hehe

~nsar~ said...

D_08: ya awok sokong mike... huhu