Tuesday, May 24, 2011

Tangan Tak "GHAP"

assalamualaikum w.b.t

tiap kali nak keluar umah mesti kena dengar mak bebel.. "mana kunci ni woi.. guna keta guna moto kunci letak merata-rata".. hahaha.. boleh hafal dengan baik ayat dia kan.. hehe

okeh ni memang tabiat fiqah... orang utagha cakap tangan tak "ghap".. maksud nya.. tak berdisiplin.. hehe... maklumlah umah kan.. masuk ja.. ada banyak meja.. ada banyak almari pendek-pendek tu.. kat mana fiqah stop kat situ la fiqah tak barang.. tak kira apa pun.. kadang tu sampai helmet dok atas meja makan.. hik hik hik.. teruk betul kan? conpem orang tak buat bini...

pastu bila orang lain nak guna lak.. jenuh la carik sekampung.. sambil dengar mak bebel sampai nanah telinga ni ha.. bukan tak nak berubah.. tapi memang tak boleh.. mula-mula tu ingat la.. letak kat tempat khas.. esok tu ka hmmm... hahaha..

tiap kali orang lain nak keluar rumah mesti bising,.... mana kunci rumah mana kunci moto.. dah tu ayat feberet mak "kakak tang mana hang berenti tang tu la hang lambak barang hang.." oppsss pecah rahsia.. haha..

tapi sekarang ni dah naik kereta jadi tak dak la helmet atas meja makan.. tak dak sweater kat kerusi.. hehe..
mak selalu doakan agar fiqah dapat suami yang cerewet bab kebersihan and disiplin.. haha.. baru padan muka fiqah.. dasyat la mak punya doa..

:::: kalau macam tu tentera la kan.. nak yang navy or airforce tu.. muka comel2 badan tough...

comel kan tough kan.. entah gambar sapa la google ni rembat.. haha

10 comments:

mOon jOhari said...

mOon org utara tapi x panggil mcm 2 pOng...mgkn sebab tepen x berapa nak utara kOt... :)

ainnoraini said...

same la..kdg2 suke letak brg merata2 dulu2 kene bebel dgn mak..skrg dgn en somi pulak...

JIJI YU said...

haha..aku pon nak doa same cam mak ko

~nsar~ said...

@moon
ni kira sebutan orang tua2 dulu.. jarang dah orang guna.. hehe

~nsar~ said...

@kak ain
aik ada geng.. haha.. nampak gaya nya macam makbul ja doa mak saya ni.. hehe

~nsar~ said...

@jiji yu
chesss berani betoi hang.. haha

mykhalis said...

yang tepi tu cam bangla je.. dapat yg tu kot..hehehe

~nsar~ said...

@mykhalis
tensen betoi dengan mykhalis ni.. haha..

D_08 said...

err....errrrr.......macam terkene batang hidong awok je ni..... heheheh.....

~nsar~ said...

@D_08
ble geng la kita ya.. haha