Friday, May 27, 2011

Pasal Keja Pun Kecoh Sekampung.. haha

Assalamualaikum w.b.t dan selamat pagi..

hari- hari terakhir di company ni makin banyak plak keja nya.. 2 dan 3 Jun ni ada Audit untuk 5S jadi pakat kalut la untuk menceriakan suasana opis mengikut apa yang ditetapkan oleh rules 5S  ni. tensen ada gak.. tapi bila pk "ni la jasa aku sebelum keluar... keh keh keh.. tak ikhlas sangat la"... hahaha

cuti 3 bulan sebelum mendaftar untuk semester terakhir bulan 9 nanti.. nak buat apa? ari tu janji dengan abang sepupu nak tolong jaga kiosk dia kat giant.. tapi tak jadi pulak.. nak start ramadhan katanya.. jadi ada dua bulan la free kan...

dok umah jadi bibik n dreba macam selalu la... semalam mak cakap "hang jangan dok umah... hang p cari keja.. hang dok umah habih duit aku bertapok kat hang".. kih kih kih.. aik punya tak mau bagi duit dia abih.. dia suruh kita keja.. haha..  nak keja apa?... nak p tanya supermarket la.. dah tanya.. toke tu cakap "wa mau malam saja.. pukoi 6 petang sampai 10 malam"....

balik bagitau mak.. "malam ja mak oi yang dia mau pun".. MALAM????? mak fiqah sangat anti anak dara dia keluar malam.. sebab tu la fiqah tak penah keja.. sebab nya tak leh keluar malam.. haha... lawak la mak ni.. dok umah kan senang.. boleh tolong dia banyak... hehe

adik nak tolong carik.. Giant ka Tesco ka Kfc ka McD ka... mak tak bagi la kalau malam... "loh hang p balik naik keta.. bukan moto bukan jalan kaki.. yang dia gaduh sungguh sangat tu.." hahaha.. adik pun penin pala dah.. nak buat macam mana la dengan mak ni.. jangan kata yang pompuan ni haa.. dia yang lelaki mintak berhijrah ke negeri lain pun tak lepas...

paham la dia sorang ja waris kuat kami.. mesti la mak tak bagi. paling sayang tu.. hehe.. abah on.. semua on.. tapi mak ni.. aishhhh..


mau bikin apa kengkawan? dua bulan ni.. any idea?


16 comments:

puteri ain said...

parents always know the best :)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

aku malam relaks jerk wat part time kt giant melaka :)

♥Lady Ainaa♥ said...

parents kite mahu yg terbaik untuk kita..hehehe

Melur Jelita said...

Lepak blog akak...boleh menghadap Hilman hari - hari..hehehe

~nsar~ said...

@puteri-ain
yup they always know.....

SHaRKFiQ SSM said...

salam.. sori dh dh xtiv kt blog..
sng je, buat r duit ngan nuffnang..hehehe

kt mc.d xde keje pagi ke??

Solihin Zubir said...

praktikal jd surirumah pun ok jugak.. ;-p

ain revival said...

hehhe..keje jer la dr dup kebosannan jep kat umah..dpt duet n then p shopim..bahagienya...:)

mykhalis said...

bersungguh2 blogging 24/7.. cari peminat ramai2..pasang iklan banyak2..masyuk oooo

~nsar~ said...

@topi imagine
hang tu lelaki ha.. aku ni pompuan... aiyak...

~nsar~ said...

@ladyaina
yup... mereka lebih awai makan 'garam'..

~nsar~ said...

@kak melur
tu yang saya nak dengar tu.. ehehheee..

~nsar~ said...

@sharkfiq ssm
12 to 12.. dah survey.. kena shift maa..

~nsar~ said...

@ain revival
hehe.. shopping bess tu dengar.. tapi sy tak penah boring dok umah.. umah ku syurga ku.. walau hari2 kena bebel.. ki ki ki..

~nsar~ said...

@SZ
yang tu semua dah pass.. tapi sy konpem takkan kawin lagi.. huhu.. 7 8 tahun lagi kot..

~nsar~ said...

@mykhalis
idea yang sangat baik tu... huhu tengkiu tengkiu..