Wednesday, May 18, 2011

nak Orang Jauh...

salam alaik... petang ya semua hehe..

sibuk ja depa ni nak kenen kan fiqah... cheq tak mau la... tak mau.. cheq nak belajaq bagi abih dulu... lambat lagi nu nak grad... kalau ya pun bagi la ada keja tetap.. keta besaq sebijik.. pastu kenen la.. dah selesa yu...

penat bercinta time belajaq ni.. tak dan nak ligan masa.. mana nak belajaq mana nak dengan dia.. nu dengan Allah lagi banyak masa kena.. mak abah lagi.. cukup la sekali.. serik wa cakap lu..

orang sekeliling fiqah ni.. kalut bebeno aih nak kenen kan fiqah.. dengan orang tu la dengan orang ni la.. fiqah cakap "udah saya enggak mau lagik berpacaran... itu semua dosa.. sy enggak mau ulang lagik".. depa jawab apa.. "kawin la terus yang kami nak kenen ni bukan student lagi dah keja dah gaji pun riban-riban.." waaa tak mo... tak mo..

nak belajaq bagi abih dulu ni... banyak lagi silibus tak cover.. cam na nak kawin? baju pun mak tolong basuh tolong lipat kan.. kawin nanti macam mana? aiyak..

dah tu... kalau ya pun.. carik la orang jauh-jauh.. kalau boleh nak orang belah selatan... baru adventure... semua tak sama.. semua berbeza... ni nak gak orang utagha.. cheq tak ke mana la... haih..


::: kalau Allah dah tetap dengan orang sekampung??? erk... terima seadanya... hehe

16 comments:

bersama kak Es said...

Kak Es dok Johor
meh akak kenen nak ?
hahaha

Ibnushukran said...

haha.. masalah kenen plak sis.. mmng pening dan berat masalah ni,bagi sy klu da boleh terus je kawin,snng kan sis.. :D

soryy lama xmari, broadband problem,pening kpala tngok loading lama2.. hehe

Solihin Zubir said...

tapi, sy nk org dekat ja..
xmau jauh2 sgt...
raya nnt jenuh gaduh nk balik kampung mana..
dhla minyak mahal.. tol lagi.. hahah.. boleh pkai x alasan tu? ;-p

mykhalis said...

hidung saya cam salleh yaakob dan saya saya orang selatan..hehehe

~nsar~ said...

@kak es : uiii johor tu... nak-nak hehehe.. eh eh tergatal pulak.. hihi

~nsar~ said...

@ibnushukran
betul tu.. kalau dah ada terus ja kawin.. err tapi tak mau lagi tak abih belajar lagi...

tak pa.. asal datang pun dah besar rahmat tau..

~nsar~ said...

@SZ
alasan yang sngt diterima.. haha.. sy kan perempuan boleh demand maaa..

~nsar~ said...

@mykhalis
oh tidak my khalis nak beristeri lebih satu..

Melur Jelita said...

Amboiiii memilih naaaa...terima sajalah kalau dah jodoh kita..selatan ka utara ka asal orang Malaysia..Kalau nak jauh dan orang selatan, kak carikan orang India Selatan atau Afrika Selatan? nak? ekekeke

~nsar~ said...

@MJ
haha.. kak melur ni.. sy ni dah la gelap.. kak melur bagi yang nala gelap2 nu lagi gelap la anak2 nanti. hik hik hik..

mykhalis said...

wahahha.. salleh yaakob boleh..

~~Ticer Wann~~ said...

kawin masa blajar pun bleh apa... :D

~nsar~ said...

@mykhalis
haha hanya saleh yaakob... tu pun selamat kalau tak dak undang2 dalam mesia ni abih dah Sy tu kena pancung dengn Kak Engku... hehe

~nsar~ said...

@ticer wan
boleh hanya untuk yang boleh hehe untuk sy oh tidak.. semua mak buat untuk sy lagi.. ekekeke

mykhalis said...

hanya?? ada ramai je lagi..dengar citer ada sorang blogger nie.. nak pasang 4 jugak..ape ke namanya,. khapis.. khamis.. lupe dahh

~nsar~ said...

nak tanya semua blogger kat sini.. sapa ada no tepon wife terchenta si mykhalis ni? sy nak merepot.... haha

kalau la pasal berpantang 40 or 100 hari dia majuk.. agak2 bila mykhalis mintak permission kawin 4 nak kena apa ek?? huahuahua

kena baling dengan lesung batu kot.. hehe