Thursday, April 14, 2011

Riak juga ya...

assalamualaikum w.b.t selamat pagi..

hari khamis ni.. ada sesiapa yang puasa??? alhamdulillah jika ada.. pasti ada punya... diet yang paling bagus adalah puasa sunat... betul tak???

okeh kembali pada tajuk... apa yang riak nya fiqah oi... hehe... errr pagi tadi.. singgah kedai kuih muih.. nak ambik bekas.. kan parents fiqah letak bihun dan mee goreng pagi-pagi jual... sejak sebulan ni semua busy gila... jadual pun terabur abih.. tak dak sapa nak tolong ambik kan bekas tu.. jadi untuk memudahkan semua keja.. fiqah tolong ambik la.. nasib baik one way nak ke opis ja...

yang riak nya.. mereka-mereka ni (makcik-makcik yang jual kuih tu la).. tak penah tengok fiqah dressing maut camni... hehe tak penah tengok fiqah time pakai baju untuk ke opis.. tadi bila tengok semua pakat kalih.. aisehh. malu aih.. pakat tanya abih "lawa sangat aih..  nak pi mana ni?" hehe p keja la makcik.."ui p keja pakai baju lawa cenggini" hehe...

ya la makcik oi tak kan nak pakai baju kelawar kot... sengih lebar sangat dah.. kembang semangkuk dah.. orang puji baju lawa... hehe.. riak juga ya fiqah ni..padahal nak tau tak??? baju kebaya yang fiqah pakai sekarang ni adalah baju mak fiqah yang dia pakai masa dia pregnantkan (sebelum prenant la) adik fiqah yang no 3 dulu..

haaa.. 17 tahun yang lalu.. lama tak lama gak la.. pastu dia tak pakai dah... sebab lepas adik ke-3 tu berjaya tengok dunia mak berhenti keja.. baju tu kira simpan sampai sekarang la.. pastu fiqah nak masuk praktikal kan... baju kurung ada 10 pasang ja.. asyik ulang yang tu ja... maka untuk menjimatkan kos.. fiqah keluarkan semua baju-baju kurung mak zaman dolu kala.. hehe.. pakai balik.. semua orang cakap cantik.. ya la baju zaman tok naduk dulu mana nak jumpa dah zaman sekarang.. hehe

::: moral of the story.. riak jangan tau... salah tu.. hilang pahala.. jangan membazir.. lagi boleh pakai,pakai.. lagi boleh guna, guna... sapa percaya fiqah guna hanset nokia 6070.. lima tahun yang lalu.. sampai sekarang.. fiqah tak tukar dan tak beli hanset lain.. dah buruk.. tapi fungsi dia lansung tak jejas.. ok la tu kan..

pastu jangan nak mintak mms, 3g... hanset ai tak advance u...







3 comments:

mykhalis said...

wahhh..kebya..cekci...hehe

~nsar~ said...

eh eh kebaya labuh tu... kain tebal lagi...

my khalis jangan bayang yang macam entry khalis tu : perempuan vs lelaki... hadoi..

blackrosehunter said...

sori reply xkena tempat..review your blog..ada nak tambah tak??

Blackrose's latest entry: Blog Review 10: Bloglist