Wednesday, April 13, 2011

Jangan La Buat macam Tu...

salam Alaik... petang nan sejuk ni.. tangan dah gigil.. tapi nak taip gak.. hehe

sebenarnya benda yang fiqah nak pesan kat semua 'jangan la buat camtu' lama dah.. tapi semedang lupa.. ni baru ingat balik...

pesan apa??? fiqah nak pesan pada kaum muslimin dan muslimat yang bercinta... tolong la.. janganla bercanda, berkasih kasihan, berpegang pegangan, berpeluk pelukan di taman tasik... taman tasik tu tempat family tau...bukan tempat kekasih... err ada ka tempat kekasih??? tak da kan.. ok ok... hampa semua nak juga kan tapi jaga la... jangan la memalukan kaum...

kami yang dah berfamily ni (er bila kawin???) pulak yang malu... malu dengan hampa semua sebab terpaksa berjogging bersukan bersuka ria di depan hampa-hampa semua yang sedang bermadu kasih tak hengat donia...

kesian la.. kat family-family yang bawak anak-anak kecik dan remaja ni... kena tengok apa yang hampa-hampa semua buat.. tengok secara live lak tu.. patut la adik fiqah yang kecik tu lambat pick up... mostly kaum yang ada di taman tasik ni chinese tau.. compare to malay.. tak malu ka??? dok bermadu kasih depan orang bukan muslim... kat situ takdak satu pasangan pun yang non muslim bermadu kasih...

tau kenapa tak dak kaum lain.. sebab mereke-mereka semua tu tau.. kat mana tempat yang sesuai dan tak sesuai.. TOLONG LA... tolong kami dari bersubahat dengan anda semua...

dah kawin??? awat rumah tak cukup ka nak ber ber ber tu.. ha?? tensen tensen...







::: mula ingat nak tak kisah ja.. tapi yang tak syok nya... eh mamat awek hang kat sebelah tu.. pa pasai bila ada ja pompuan lalu depan macam nak terjojol mata tu tengok.. korek kang???

aweksss nak tau kenapa lelaki suka dating kat garden untuk family camtu... sebab boleh cuci mata.. bukan nak tengok hampa pun sebenarnya...  tetttt

sumber foto : google image

5 comments:

Ibnushukran said...

“Katakanlah kepada orang laki-laki yang beriman, “Hendaklah mereka menahan pandangannya, dan memelihara kemaluannya; yang demikian itu adalah lebih suci bagi mereka, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka perbuat.” Katakanlah kepada perempuan yang beriman, “Hendaklah mereka menahan pandangannya.” (An Nuur: 30-31).

klu nak cakp dorang tiada ibubapa,rasanya mngkin ada kan.. tak kan x malu klu saudara mara ke, kwan2 fmly nmpak ke dorang berdua duaan macam 2,xkan xde timbul rasa malu kan..

klu xmalu ngan orng skliling pun,prlu ingat lah, Allah swt Maha Melihat.. SubhanAllah..

~nsar~ said...

ya betul tu.. rasa nya mereka-mereka semua ni tak pk.. sebab tu la kot buat suka hati..

syukran jazilan untuk tafsir ayat tu..

ainnoraini said...

salam ziarah time kasih sudi folow ye...folow u 2...

kak ain pun ade gak buat n3 mcm ni..beromen plk dia kat tempat letak kereta siap cium mulut lagi...

weiii...tak sanggup nak nengoknye....

Melur Jelita said...

Salam Fiqah Jelita,

terbaekkkkk la...

~nsar~ said...

kak ain: sy nak p jelajahla entry akak tu hehehe..


kak melur: tengkiu tengkiu.. tapi kak melur lagi terbaekk... biar terbukak mata mereka-mereka diluar sana tu.. hehe