Wednesday, April 27, 2011

Dia tu Aku Punya Skandal La wei!!!!

salam alaik...

last entry sebelum balik.. hehe.. fiqah nak tanya semua pembaca fiqah.. apa tu skandal???

sungguh fiqah tak tau apa tu skandal... ramai sebenarnya kengkawan fiqah ni yang ada skandal.. tapi fiqah tak faham bagaimana perjalanan skandal ni.. macam kawan-kawan kah? pendengar setia kah? kekasih gelapku kah? bini or suami no dua kah?

bagaimana boleh tak pembaca fiqah yang lebih arif minta terangkan??? kalau Google 'apa tu skandal' or skandal tak keluar sangat yang berkaitan.. tapi bila taip "definition of SCANDAL".. keluar berterabur -a morally or legally wrong and causing by general public... jadi dia satu tindakan yang salah sesangat la...

itu kamus online yang cakap... perasan tak kes kes skandal ni sangat berleluasa dikalangan kita... bukan sekadar dikalangan pelajar malah yang dah bekerja dan berkawin pun... kalau bercinta dah conpem salah dari segi law of Islam... then skandal tak payah cakap la... sebab maksud skandal yang fiqah paham adalah curang dibelakang tanpa pengetahuan orang lain dan masing-masing hanya berskandal tanpa sebarang komitment... hanya sekadar hiburan tambahan dibelakang.. camtu???

contoh masing-masing sudah berkekasih dan berkawin tapi masih berskandal di opis sebagai teman tapi mesra... yaaa... fiqah dah dapat "Teman tapi mesra" tapi skandal ni yang fiqah tau dilakukan secara senyap-senyap tanpa pasangan memasing tahu yan g mereka punya seseorang yang membahagiakan mereka tanpa kehadiran pasangan memasing.. macam tu kan....


wowwww... betapa teruknya Akhlak Umat Islam di Malaysia sekarang... runtuh dalam sekelip mata... tanpa kita sedar.... kelip kelip dah bah... 

8 comments:

Ibnushukran said...

dah berkahwin pun nk berskandal ke.. macm mana tak runtuh rmhatangga.. mula2 skndal,lama2 nk kawin plak.. hurrmm..

Solihin Zubir said...

teruk btol bila tgok membe2 yg dh berbini, tp psg skandal 2,3..
dimanakah sifat setia mereka itu? heheh..

wong said...

xckup ngn satu....

~syue~ said...

ish...watpe nak skandal2...tamak betol kn...

Belalang Hijau said...

yang pasti, skandal bukanlah sejenis masakan memerang kukus tiga rasa...

huhuhu...

~nsar~ said...

ibnushukran: sebab tu la JAI di mesia laporkan penceraian setiap 15minit..

SZ: jadi yang SZ penah tengok depan mata la peng'skandal' yang dah kawin ni?

Wong: kalau yang lelaki tu paham la.. yang pompuan ni camna ek dia boleh sayang banyak lelaki??? haish tak paham betoi..

syue: ni bukan tamak dah syue.. ni kira haloba dah...

BH: haha.. BH makan memerang ek??

mykhalis said...

memamng skandal ni kire nya main kayu 3 tanpa pengetahuan psangan yang sah..

~nsar~ said...

mykhalis: camtu la gamaknya..